C4rm3l1t4

Użytkownik

Posty: 25

Skąd: Gdańsk

#2015-03-19 16:01:11 

Witam, czy mieliście kiedys okazję stosować worki do pakowania próżniowego w celu przechowywania produktów żywnościowych?

Gumisiowa_Maja

Użytkownik

Posty: 57

Skąd: Szczecin

#2016-02-18 10:19:24 
Ja samodzielnie nie stosowałam, bo nie wiem, jak to się stosuje, ale chętnie dowiem się czegoś na ten temat.

C4rm3l1t4

Użytkownik

Posty: 25

Skąd: Gdańsk

#2016-02-18 13:14:57 
Te worki są specjalnymi opakowaniami foliowymi, przeznaczonymi do pakowarek próżniowych. Można w nich przechowywac m.in. produkty miesne, garmażeryjne, mleczne, kwaszone oraz ryby.

Rechotek

Użytkownik

Posty: 31

Skąd: Wałbrzych

#2016-02-18 15:09:46 
Myslę, że warto tego typu pakowanie prowadzić w swoim domu. Pakowarka oraz woreczki do pakowania prózniowego nie są drogie, a na co dzien widać dużo korzyści z ich używania. Artykuły spożywcze zapakowane prózniowe są w stanie przetrwac w lodówce sporo dłużej niż te niezapakowane w ten sposób. Mam tu na myśli choćby ryby i drób, które normalnie nie wytrzymają dłużej niż dzień czy dwa. Cała ryba zapakowana próżniowo może wytrzymac w lodówce 4-5 dni, natomiast drób – od 6 do 9 dni.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015